Bli med på Norsk Lavforenings første høsttur

Endelig er det tid for Norsk Lavforenings første høsttur som nystiftet forening!

Andre helgen i oktober (11.10 – 13.10) inviterer vi alle interesserte til å bli med på en lavterskel tur for å oppleve lavfloraen i Drangedals gamle eikeskoger.

For påmelding, bruk skjemaet nederst på siden innen påmeldingsfristen 09.oktober. Turen har overnattingsplass til 24 personer, og medlemmer av Norsk Lavforening vil prioriteres. Skriv gjerne om du kjører og om du har ekstra plasser ledig. Si også i fra om du trenger noen å sitte på med.

Overnattingen blir på Gautefall Skisenter fra fredag 11. oktober til søndag 13.oktober. I løpet av helgen vil vi oppsøke flere spennende lokaliteter med eike- og edellauvskog. Hovedfokuset vil være på områdets lavflora, men det er også gode muligheter for andre interessante artsfunn – særlig av vedboende sopp på edellauvtrær og marklevende sopp.

Turen er gratis, inkludert overnatting på Gautefall, men hver deltaker dekker egen transport og mat. Hver deltaker må også ta med eget sengetøy.

Program:

Fredag (ankomstdag):
Ankomst på hytta på Gautefall fra kl.16 og utover, hvor det legges opp til at man ordner egen middag. Fare for quiz på kvelden.

Lørdag (ekskursjonsdag):
Ankomst for øvrige turdeltakere ca. kl. 11. Vi møtes i Drangedal sentrum og reiser sammen til dagens ekskursjonsmål. Alle ordner egen middag på kvelden. Også denne dagen er det fare for quiz utover kvelden.

Søndag (ekskursjons- og hjemreisedag):
Vi forlater hytta i 10-tiden og kjører til Porsgrunnsområdet, hvor vi tilbringer dagen i edellauvskog. Alle avtaler egen hjemreisetid med den de sitter på med.